Mindful Eten

Mindful eten is eigenlijk niets anders dan bewust eten. Met Mindful eten richt je de aandacht op het hele proces: op alle smaken, geuren, gedachten en gevoelens die bovenkomen tijdens het eten. Een gezonde en voedzame relatie met voedsel, dat is de basis.

Ben jij de strijd met je gewicht ook beu?

  • Heb jij last van eetbuien, chocoladeverslavingen of chipsaanvallen?
  • Ben jij een emo-eter?
  • Ben jij veel bezig met afslanken en je gewicht?
  • Wil jij wel afslanken en weet je best wel hoe dat kan, maar heb je ‘geen karakter’?
  • Vind je het moeilijk om jezelf te aanvaarden?

Je bent zeker niet de alleen! Vele mensen hebben het moeilijk om hun natuurlijke gewicht te bereiken én te behouden. Mindful eten is voor iedereen die al jaren graag wil afvallen en hierdoor obsessief met eten of niet eten bezig is en hier nu genoeg van heeft.

Het hoeft niet zo te zijn.

Het is wel degelijk mogelijk om de strijd met je gewicht voor altijd los te laten. Stel je voor hoe het moet zijn om rust te vinden wanneer het om eten gaat?  Hoe fantastisch het moet zijn om gezond te eten en niet te moeten vechten? Om te genieten zonder schuldgevoel & zonder calorieën te tellen?

Wat is de bedoeling?

Mensen ondersteunen in het loskomen van hun strijd met voedsel en hen opnieuw laten genieten. Via een aantal ‘kapstokken’ die jou kunnen helpen om anders om te gaan met eten en gezondheid …
 

Mindful Eten = afslanken zonder hongergevoel

Hoe eet je beter en hoe blijf je langer verzadigd? Leer luisteren naar je eigen lichaam & intuïtie.  Hierbij kan je toch blijven genieten van je favoriete voeding zonder dat je jezelf iets hoeft te ontzeggen. 

Mindful Eten = Overwin verleidingen, lastige momenten en andere valkuilen

Leer honger en verveling overwinnen, samen met alle andere zaken die je ervan weerhouden om te beginnen met afslanken.

Mindful Eten staat voor bewuster leven, met liefde voor zichzelf zorgen en “normaal” omgaan met eten.

Mindful Eten is gericht op mensen die zichzelf weer toestemming willen geven om vrij te kiezen en volop te genieten! Niet zonder remmingen, niet in uitersten vallend, maar luisterend naar de natuurlijke grenzen van het lichaam.

Afslanken kan pas blijvend succesvol zijn wanneer de onderliggende factoren aangepakt worden. Het is een voordeel indien iemand je hierin kan motiveren en ondersteunen. 

Wij bieden zowel workshops in kleine groepjes (vanaf 4 personen) of consultaties aan en dit voor alle vrouwen & mannen die wel in de spiegel kijken, maar niet beseffen hoe mooi ze eigenlijk zijn! Iedereen is anders en dat maakt ons juist speciaal!